Nelostie

Läpi Suomen ja elämän

Me haluamme varmistaa, että Nelostietä kehitetään Suomen kaikkein keskeisimpänä liikenneväylänä

Me suomalaiset raivasimme yhteydet erämaihin, nostimme teollisuuden avulla maastamme vauraan ja tasa-arvoisen yhteiskunnan. Nelostie on maamme selkäranka, joka luo hyvinvointia ympärilleen. Se luo yhtenäisen virran maaseutujen elinkeinojen, kaupunkien, terminaalien ja muun Euroopan kanssa.

Suomalaisten yritysten talous tukeutuu tehokkaaseen logistiikkaan. Kilpailuetua luodaan konkreettisilla arjen teoilla, jotka varmistavat sujuvat ja turvalliset liikenneyhteydet. Siksi Suomen pääväylälle tarvitaan lisää moottoritieosuuksia, ohituskaistoja ja sujuvia liittymiä, jotka lyhentävät kuljetusaikoja, vahvistavat toimitusvarmuutta ja auttavat lisäämään turvallisuutta.

Suomi on jo sitoutunut rakentamaan oman osuutensa EU:n TEN-T -ydinliikenneverkosta valmiiksi tavoitevuoteen 2030 mennessä. Jotta Nelostie täyttää eurooppalaiset kriteerit sovitusti, aikaa ei ole hukattavaksi. Siksi Nelostie tarvitsee huomiotanne nyt.

Tavoitteemme Faktaa Nelostiestä Nelostie E75 ry

Tarinoita Nelostiestä

Nelostie on täynnä tarinoita. Lue kaikki tarinat ja ymmärrä paremmin nelostien merkitys.

 

Nelostiessä on tunnelmaa

Usealle perheelle loma alkaa siitä kun auto lähtee kotipihasta. Olipa matka kauas tai lähelle, maiseman vaihdos avaa ajattelua. Olipa matka kauas tai lähelle, koskaan ei vältytty kaikille lapsiperheille tutulta kysymykseltä: ”Ollaanko jo perillä?”. Silloin mitä mielikuvituksellisimmat vastaukset oli vain yksi leikki muiden joukossa.

Nelostie on teollisuuden selkäranka

Suomen tavaraviennistä 18,1% tulee metsäteollisuudelta. Se tarkoittaa 2,7 miljardin verokertymää. Käytännössä teillämme kuljetaan n. 64 miljoonaa kiloa puuta joka vuosi! 80% metsäteollisuuden kuljetuksista kulkee kumipyörillä.

Nelostie on yhteys Eurooppaan

Talven pimeydessä paikallinen ruokakauppa täyttyy Espanjan auringosta. Nelostie tuo makeutta, kirpeyttä ja Välimeren valoa yli 5000 kilometrin päästä. Ilman kohtuullisia kuljetuskustannuksia, jäisivät etelän hedelmät etelään ja pohjoisen hillasato myymättä.

Ajankohtaista

Uusimmat tiedotteet ja lausunnot